Ferdinand Diergaarde (GemeenteBelangen) stelt zich voor:


In aanloop naar de verkiezingen stellen enkele verkiesbare personen uit Wognum of als lijsttrekker zich voor aan de hand van een aantal korte vragen die we ze hebben gesteld.

Vandaag stelt Ferdinand Diergaarde (GemeenteBelangen) zich aan u voor:

Wat is uw drijfveer om in de lokale politiek van de gemeente Medemblik deel te nemen?
Ik wil de politiek weer in omdat ik denk dat er nog veel te doen is in de gemeente en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. Het kan beter, zeker als het gaat om de inbreng en de betrokkenheid van onze inwoners, want samen maken wij die gemeente, samen bepalen we hoe die eruit ziet.

Waar ligt u ‘s nachts wel eens wakker van aangaande de politiek in de gemeente Medemblik?
Lig niet snel wakker, maar kan we wel eens opwinden over het onvermogen van sommige politici om over hun eigen schaduw heen te stappen en die puur vanuit hun dogma’s blijven denken. Daar zjjn de burgers niet van gediend. Je zit er voor hen!

Wat vindt u de grootste kracht van de gemeente Medemblik?
De grootste kracht van de gemeente zit hem in onze inwoners, daarom moeten de lokale politici veel meer energie steken in hun contacten met hen in plaats van eindeloos te zitten vergaderen op het gemeentehuis.

Wat hoopt u de komende jaren te veranderen als u in de gemeenteraad deelneemt?
Ik wil de komende jaren weer inzetten op grotere inbreng van onze burgers, op meer invloed van onze inwoners, op woningbouw voor iedereen, op verbetering van de leefbaarheid van jong en oud en op duurzaamheid (wordt steeds belangrijker), vooral voor de generaties na ons en op zorg voor elkaar.

Waarom moeten mensen op u stemmen?
Ik ga ervan uit dat mensen op mij stemmen omdat ze weten dat ik naar ze luister, omdat ze weten dat ik zaken kan realiseren, omdat ze weten dat ik integer ben en omdat ik opkom voor wie dat nodig is. Ik ben na 20 jaar raadslidmaatschap door de wol geverfd, weet hoe de hazen lopen en laat me niet leiden door de waan van de dag.
En daar maak ik veel tijd voor vrij!

Related posts