Razendsnelle Cattiva Byd blikvanger in Wognum

Cattiva Byd is op voorhand de favoriet van de kortebaan Wognum, vrijdag op de Kerkstraat. De merrie is op papier de snelste deelnemer van het veld dat in totaal 24 deelnemers kent. De aanvang van het evenement is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Vorig seizoen was Cattiva Byd één van de meest opvallende nieuwkomers in het kortebaancircuit. Op snelheid was ze ongeëvenaard, maar gedurende de middag kreeg ze steeds minder zin in de startprocedure. Dit zorgde ervoor dat ze alleen kon winnen in Nootdorp. In Hoofddorp, Lisse en ’t Zand werd ze tweede.

Het is afwachten of de merrie van Jan Demmink vrijdag in Wognum wel het gedraai in het startvak de hele middag volhoudt. Ze zal echter ongetwijfeld één van de smaakmakers zijn.

Derde jaar op rij

Trainer Cees Hetteling is erop gebrand om voor het derde jaar op rij in Wognum te winnen. In 2016 zegevierde Evison, vorig jaar was Quiz de Ginai de beste. Beide keren was Ruud Pools de pikeur. Evison is er ook in 2018 bij en treft direct tweevoudig Nederlands Kampioen Dutch Buitenzorg. Dat beloven geweldige ritten te worden! Verseau Blue is een nieuwe troef uit de stal van Cees Hetteling. De vosruin werkte zaterdag in Assendelft en maakte een goede indruk. Ook Obelix West, Calistokingsdeep en nieuwkomer Cassari behoren in Wognum tot de kanshebbers.

Bijzonder is de deelname van Emi van Jip met pikeur Caroline Aalbers. Een groep van maar liefst 83 liefhebbers uit het hele land huurt de merrie voor 100 euro per persoon gedurende het gehele kortebaanseizoen. Zij ervaren op deze laagdrempelige manier hoe het is om eigenaar van een kortebaanpaard te zijn. Bovendien zorgen zij met de actie voor een extra deelnemer in het circuit. Ook in Wognum zijn er liefhebbers met een ‘aandeel’. De actie is in gang gezet door www.kortebaandraverijen.nl. Aanmelden kan nog tot vrijdag de eerste start valt.

Op deze website is ook het volledige deelnemersveld van de kortebaan in Wognum te vinden. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.kortebaanwognum.nl

Related posts