Zwaar ongeluk Oosteinderweg, vuurwapen gevonden bij het ongeval


Oudejaarsavond even voor half elf zijn meerdere ambulances, de brandweer van Wognum een traumahelikopter en politie uitgerukt voor een ernstig verkeersongeval op de Oosteinderweg.

Op de Oosteinderweg zijn door onbekende oorzaak twee auto’s frontaal op elkaar gebotst. Eén bestuurder kwam daarbij bekneld onder zijn auto te zitten en raakte zwaargewond. De eerste ambulance heeft samen met buurtbewoners en omstanders de auto van het slachtoffer af getild. Ook de bestuurder (27) en bijrijdster (21) van het andere voertuig raakte gewond maar konden op eigen kracht het voertuig verlaten.

Alle drie de slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Het beknelde slachtoffer is tijdens het transport begeleid door de trauma arts van de traumahelikopter.

Ook werd door omstanders een groot vuurwapen (mogelijk een luchtdrukgeweer) gevonden naast één van de auto’s. De politie heeft in onderzoek wat deze met het ongeluk te maken heeft.

Hoe het met de slachtoffers gaat is op dit moment onbekend.

Naar de toedracht van het ongeval doet de politie onderzoek. Van beide bestuurders is bloed afgenomen, dit wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht.

Politie bericht:
Een 27-jarige man met zijn 21-jarige vriendin (beiden afkomstig uit Hoorn) reden in een personenauto over de Oosteinderweg in de richting Nibbixwoud. Bij een woning aan deze weg wilden zij oud en nieuw gaan vieren. Toen zij afremden om een erf op te rijden, kwam vanuit tegengestelde richting een auto aangereden. Deze auto reed, naar hun zeggen, hard en zonder verlichting. Er ontstond een bijna frontale aanrijding.

Related posts